Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

10 comments

avec moi, online, publicitate

martie 17, 2011Profesional vorbind

Acum două luni mi s-o îndeplinit cea mai mare dorință și vis și țel și scop și ce-am vrut io mai tare pă lumea asta. Am devenit COPYWRITER (mă rog, cu jr. în față, da nu contează). Dar hai să începem cu începutul.

Revelația

Nu mai știu exact câți ani aveam, cert îi că destul de puțini pentru stabilirea viitorului job când nu eram încă hotărât ce profil să urmez la liceu. Aveam vreo 14 ani, cred. Stăteam cu soră-mea și ne uitam la Marcă Înregistrată (emisiunea lui Andi Moisescu dinainte de ApropoTV) și o dat reclama de la X-box: mosquito. Ș-am fost foarte atras de faptul că un clip de un minut jumate poate fi așa tare. Și mi-am zis: Io vreau să fac asta.

Post-revelație

O bună perioadă de timp, am crezut că ce urmează să devin se numește: Art-Director. Eram p-aproape, dar totuși departe. Ca să se înțeleagă: io știam că vreau să fiu copywriter, da n-am știut că-i zice așa. Ca să nu mai zic că am făcut și cea mai rușinoasă greșeală să-i zic copyrighter o vreme. Asta e.

Liceu

Știind deja ce vreau să fiu, nu m-am prea obosit cu liceul. Preferam să-mi văd de-a mele, să mă uit pe iqads, să mă uit la spoturi celebre, mergeam la Noaptea devoratorilor de publicitate. D-astea. Diriga ne tot întreba ce vrem să devenim, io ziceam ”copywriter”, ea întreba ”Ce-i ăla?”, io-i explicam, ea se făcea că înțelege. (de menționat că era singura profesoară care-mi dădea pace să fac ce vreau știind că-s setat pe ideea mea).

Un an din perioada asta am lucrat la hambar18 pentru sprite.ro/spunepebune.ro/top100.ro. Jobul ăsta a ajuns să fie destul de aproape de industria publicității, unde am învățat una alta.

Facultate

Odată cu intrarea la facultate s-a creat la București specialitatea Publicitate. Toate bune și frumoase, însă era cu admitere, iar eu nu eram foarte pregătit pentru ce cunoștințe se cereau. Între timp s-a creat specialitatea Publicitate și în Cluj, unde se intra pe bază de dosar.

Deși eram pornit să mă duc la București să dau admitere, m-am răzgândit în ultimul moment. Din lene, probabil. N-am stat niciodată să-mi explic pentru că am considerat că decizia a fost bună. (De menționat că dacă eram la București, ilariant nu prea ar fi existat acum)

În primul an de facultate am fost voluntar la StudCard pe departamentul de Marketing și PR. Nu pot să zic că a fost experiența vieții mele, dar am învățat și de acolo.

VITRINA ADVERTISING

În anul II de facultate am ajuns să fiu angajat pe postul de JR. COPYWRITER atât pe online cât și pe offline. Și îi bestial. Echipă de creaţie bestială (echipa s-a mărit între timp, dar adjectivul rămâne același).

Ce treabă am io în agenția asta îi să scriu. Scriu scenarii de spoturi radio/video, texte pentru campanii, headline-uri, cam tot ce îi de scris. Asta pe lângă faptul că tre să fiu creativ mai tot timpul.

Printre altele, contribui și la pagina de facebook a vitrinei, unde pe lângă faptul că shareuim o grămadă de chestii uber-faine, mai punem și prostii de-ale noastre de prin birou (clipuri, poze, texte, etc). Așa că, vă recomand/rog să dați un like pe pagina de facebook (http://www.facebook.com/VitrinaAdvertising) și apoi pe rând la orice sharuim.

Ș-api așe…

Related posts
 • No related posts found


 • Doamne-ajuta-ti!
  “There are two tragedies in life: one is not to get your heart’s desire. The other is to get it.”
  Multa bafta, rupe cururi!

  Groparu

  2:59 pm
  17/03/2011

 • O intrebare… Nu postati clipuri mai des ?

  emarian

  3:09 pm
  17/03/2011

 • si eu visez la un job d’ăsta :D

  zmenta

  3:54 pm
  17/03/2011

 • Bravo tie, ma! Sper sa-ti mearga tot mai bine! :P

  Andreea M.

  4:01 pm
  17/03/2011

 • s-apai recunoaste ca te-ai inspirat pt ashiest post de la ultimu mieu post….:))
  sau mai nou toti scriem despre ce am vrut sa fim si ce-am ajus? si avem si numitor comun – publcitatea?

  Gloria

  5:41 pm
  17/03/2011

 • @Groparu, Mulțam fain. Le-oi rupe, ce-oi face :P

  @emaria, asta îi întrebarea ta în urma postului?

  @zmenta toată bafta!

  @Andreea M. Așa să fie cum zici tu :P

  @Gloria, În speranța că n-o să te superi pe mine îți spun că io nu-ți citesc blogul :) În schimb m-am văzut nevoit să citesc postul tău și da, seamănă al dracului.

  Vlad Chichisan

  12:28 pm
  20/03/2011

 • eh, se cheama promovare colegule ;)
  l-ai citit:P

  Gloria

  12:34 pm
  20/03/2011

 • Da sa sti ca esti un ticalos. Din cauza ta si a astora ca tine nu apuc in veci sa-mi termin treburile…de ce tre sa dai link uri interesante? Am zis ca nu te mai citesc pana la paste, ma scap o data si s-o dus 3 ceasuri…

  Vlad

  7:36 pm
  24/03/2011

 • sa stii ca te apreciez pt ce faci…pe viitor as tinde si eu la un job ca asta..acum ma limitez doar la reviste scolare,etc…

  Raul

  9:53 pm
  29/03/2011

 • Tu zi mersi ca ai stiut din prima ce vrei sa faci chiar nu ai stiut precis in ce inseamna munca depusa de tine. Macar nu ai niste parinti obsedati care sa te puna sa faci medicina. Congrats pentru tot! Bafta in continuare.

  Catalina

  7:42 pm
  16/06/2011