Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

4 comments

avec moi, evenimente, TIFF

iunie 5, 2011Am văzut PINA

Nu o să mă întind la articolul ăsta, pentru că nu prea îi mare lucru de argumentat, va trebui să mă credeți pe cuvânt.

Am fost aseară să văd PINA. Având în vedere că au fost proiectate imagini succesive pe-o pânză albă, tind să cred că a fost film. Da’ ce-a fost filmul în sine, mai greu de explicat. Teatru/dans/biografie. În mare parte n-am înțeles ce s-a întâmplat, da’ cred că asta îi o parte din plăcerea ce mi-a oferit-o filmul.

Filmul are la bază DANSUL. Și îi dans de ăla artsy fartsy, de nu-l înțelege nimeni. Io oricum nu am înțeles niciodată cum poate un coregraf să pună într-o ordine niște mișcări, mai ales în genul ăsta de dans. Da’ aici erau și oareșce povești în fiecare dans și fiecare avea un scop în dansul respectiv. Cam până aici am ajuns io cu înțelegerea. Mai departe, că de ce avea scopul ăla? (”De ce trăgea toate scaunele din jurul ei?” – și ăsta nu-i spoiler. Pot să-ți pun întrebarea asta și dacă ai văzut filmul și dacă nu. Răspunsul tău n-o să fie.) N-am putut să înțeleg. Iar dacă nu trebuia să înțeleg, pentru că nu îi de înțeles, atunci BATĂ-MĂ FOITA, ÎNȚELEG ARTA! Da’ nu cred că-i varianta asta.

Oricum, filmul a ținut aproape 2 ore. Concluzia ar fi că Pina, asta, era dată dracului de genială. Și nu că am io termeni de comparații, da’ io n-am mai auzit în viața-mi colegi și elevi ai unei persoane să vorbească astfel de acea persoană. Poate că era un pic de influență de artist în vorbele lor (”Pina nu m-a vizitat încă în vis. De ce?”), da’ dacă așa vrea să vorbească același artist care o dansat în filmul ăsta, atunci din partea mea vorbească cum vrea, numa’ danseze cum dansează.

Iar ca și film. Combinație de dans cu cadre extraordinare. Iar filmul ăsta ș-a meritat 3D-ul. Nu-i genu’ ăla de film, la care după ce-l vezi, zici că ”Puteam să-l văd și fără 3D și tot acole eram.”. Nu, aici ș-o avut rostul.

Ș-api așe…

Related posts
 • No related posts found


 • Ba Vlad. Eu urma sa-l vad miercuri… Si chiar daca am citit ce ai scris aici, inca cred ca o sa imi placa. Pentru ca nu este vorba de dans. Adica un anume dans. Este vorba de improvizatie. Despre ceea ce simt dansatorii si cum se lasa in voia sentimentelor. Ca atunci cand pictezi, iar cromatica o simti, vine din tine…. ma rog. Poate daca citesti putin aici http://en.wikipedia.org/wiki/Dance_improvisation gasesti ceva raspunsuri la lucrurile pe care nu le-ai inteles. Dar ma mir ca ai mers la film fara sa sti dinainte despre ce e vorba :-/

  Maria Eftimie

  1:45 pm
  05/06/2011

 • Ma, deci voi 4 sunteti…sunteti…sunteti fanstastici ma! Far voi viata mea ar fi ca…ca (??) ca… pita fara pateu sau ca apa plata fara whisky. Deci mno…cei mai tari sunteti, CEI MAI TARI!

  S’api ase…

  Pop Dan Alexandru

  11:46 am
  06/06/2011

 • nici io nam inteles. ce tat danseaza aia acolo? cei cu femeile bate? de ce io pus barbatu ala la femeie mainile lui?ce tat pica oameni pe pamant? nu mam prins.nam inteles mnica mnica

  alina

  10:17 am
  07/06/2011

 • so sad…

  Maria Eftimie

  9:06 pm
  08/06/2011